Szeretettel köszöntelek a HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRszerkesztők és HÍRolvasók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy egyszerű módszer, hogyan lehet megszelídíteni a fokhagymát, és csemegévé változtatni.
Nyugodt
szívvel állíthatom, a világ két legegészségesebb élelmiszere a méz és a
fokhagyma. Az utóbbival sokaknak problémája van: túl erős az íze, túl
erős a szaga, csíp. Hát igen, ezért hagyma. De egy egyszerű trükkel el
lehet tüntetni a kellemetlen mellékhatásokat, és szinte csemegévé lehet
változtatni a faramuci növényt.
A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető, de leginkább a nyár az
ajánlott, amikor a méz és a fokhagyma is a legolcsóbb. A módszer egészen
egyszerű. Meg kell pucolni a fokhagymát, beletuszkolni egy kisebb
üvegbe, mézet csurgatni rá, hogy teljesen ellepje, lefedni az üveget, és
berakni a kamrába. Ennyi.
Hogy mi fog történni. Ha türelmesen várunk néhány hét alatt a fokhagyma
megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az
átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a
fokhagyma is garancia. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe
lesz, mint a kínai szójaszósznak, vagy a balzsamecetnek.
Miért is jó ez? A méz és a fokhagyma előnyös tulajdonságairól oldalakat
lehet írni. Erről a készítményről is elmondható mindez. Ami a fontos, a
folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát.
Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös lehelet.
Javasolt felhasználási mód?
Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma annyi mézzel, ami egy kiskanálon vele jön. Kellemes
íze van, édes, némi fokhagyma aromával. Emellett főzéshez is
felhasználható, összetörve megkenhetjük vele a grillezendő húsokat,
gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője lehet.
De ragukban is megállja a helyét. A variációk száma végtelen.
Hogy hogyan kell pontosan elkészíteni ezt a csodaszert, arról itt lehet olvasni: http://clinterapi.blogspot.hu/2012/11/mezes-fokhagyma.html Továbbiakban
szintén ezen az oldalon érdemes elolvasni további cikkeket. Igen
hasznosak. Pl. mire lehet jó a citromos mézes gyömbértea.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézkészítés, méhészkedés biztonságosan